Spelend leren met de bordspellen
Wat is er nou leuker dan spelend leren? Met de bordspellen van Taal in Blokjes kan dat! Speel met het stratenspel, het klankgroepenspel of met de taalquiz. Bij de spellen moeten de spelers verschillende taalopdrachten uitvoeren en vragen over taal beantwoorden volgens de systematiek van Taal in Blokjes.

Er zijn 6 bordspellen met een uitgebreid spellenboek. Elk bordspel heeft opdrachten op twee verschillende niveaus en een aantal spelvariaties.

Met de 6 bordspellen gaan de spelers actief aan de slag met taal. Leerdoelen en vaardigheden die aan bod komen zijn: klank-teken koppeling, klankgroepen, spelling en lezen. De bordspellen kunnen worden gebruikt bij alle werkboeken.

De bordspellen zijn zeer interactief en heel geschikt om leerlingen in groepjes te laten werken. Zij helpen elkaar, leren van elkaar en ervaren dat taal heel leuk kan zijn.

De bordspellen sluiten aan bij het principe van ‘gamification’ of spelend leren.
Bij spelend leren verpak je de oefeningen en het harde werken in een spel. Dat is iets heel anders dan oefeningen maken en als beloning een spelletje doen! Het spelletje heeft dan niets met leerdoelen te maken en dient alleen als beloning voor het harde werken.

De bordspellen bevatten opdrachten voor de leerdoelen van de werkboeken 1 tot en met 9. Bij de bordspellen van Taal in Blokjes zitten spellen en opdrachten voor elk niveau. In het bijbehorende spellenboek staan de spelinstructies per niveau ingedeeld, met een verschillende moeilijkheidsgraad per niveau en veel variaties.

Tip 1: rouleer de spellen tussen groepjes.

Tip 2: lamineer de bordspellen.

Tip 3: gebruik themawoorden bij het klankgroepenspel, bijvoorbeeld Sinterklaas- of vakantiewoorden.

Bekijk hier de bordspellen

Naast de bordspellen hebben we nog veel meer leerzame en uitdagende spellen!
Nog meer leerzame spellen?