Taal in Blokjes heeft twee softwareprogramma’s.
Met de Taal in Blokjes Module software worden technisch lezen op woordniveau, spelling en basisvaardigheden geoefend.
Met de Taal in Blokjes Reader software wordt het technisch lezen op tekstniveau geoefend met de mogelijkheid om zelf teksten toe te voegen en ook het begrijpend lezen en de schrijfvaardigheid te oefenen.
 
 
Beide programma’s zijn vullen elkaar aan en zijn geschikt voor lezen én spellen, net zoals de rest van Taal in Blokjes.  
 
De Taal in Blokjes Module software heeft klankenborden op verschillende niveaus (toetsenborden) voor het schrijven van woorden en woordenlijsten voor de spelling in oplopende moeilijkheidsgraad. De software heeft ook woordenlijsten voor lezen en verschillende oefeningen voor de klank-teken koppeling en de basisvaardigheden. De module software is bedoeld voor behandeling op school/praktijk en heeft géén leerlingaccounts maar houdt wel per leerling de resultaten bij.  

Met de Taal in Blokjes Reader software kan het technisch lezen van groep 3 tot en met groep 8 worden behandeld.
De Taal in Blokjes Reader software oefent het tekstlezen (functioneel lezen) op Avi-niveau en op Cito-niveau.  Andere mogelijkheden zijn begrijpend lezen en schrijfvaardigheid oefenen. De Reader software heeft een eigen bibliotheek met teksten die automatisch op klank gecodeerd kunnen worden en kent veel mogelijkheden voor tekstvereenvoudiging en leesbeeld optimalisatie. Ook kan je een voorleesstem inschakelen. Je kan ook zelf je eigen content (bijvoorbeeld verhalen, woordenlijsten voor de spelling, Kerstthema, Nieuwsbegrip) toevoegen en delen met je  collega's en leerlingen. Het leesniveau (Avi en Cito) wordt daarbij automatisch berekend en de teksten worden automatisch op klank gecodeerd (en voorgelezen indien zinvol). Je eigen content komt in je "privé bibliotheek".

De Reader heeft behandelaar en leerlingaccounts zodat de leerling ook thuis de aan de slag kan. De Reader heeft een eigen bibliotheek op Avi en Cito-niveau maar je kan ook je eigen leesteksten of woordenlijsten klaarzetten voor de leerling thuis. De de resultaten van de leerling worden bijgehouden. 

Meer weten?

Bekijk de video: