Moet je kind leeskilometers maken voor school en/of zijn/haar leesniveau bijhouden in de vakantie? Of ben je bang dat de leesvaardigheid 'wegzakt'? Gebruik de Taal in Blokjes Reader software om beter te lezen in de vakantie en om het lezen en de kennis van de klanken bij te houden!

Laat je kind verhalen lezen met klankhulp en stel de optimale tekstweergave in. Kies een leesniveau dat je kind aankan (Cito of Avi-niveau) en probeer steeds een stapje verder te komen.
Tip: codeer de klinkers en de medeklinkers bij woorden van één lettergreep (klankstuk)
en codeer alleen de klinkers bij woorden van meer dan één lettergreep (de “rest” is medeklinker = blauw) en zet de lettergreepstreepjes aan.

Moeilijke teksten met lange woorden en kleine lettertjes worden opeens goed leesbaar. Lezen wordt weer leuk!

De Taal in Blokjes Reader software draait op elk apparaat maar wist je dat je ook heel goed op de mobiel kan lezen? Lezen op de mobiel heeft een aantal voordelen: zo is de mobiel altijd bij de hand en beschikbaar, als je even tijd hebt, kan je een stukje gaan lezen tussen de vakantieactiviteiten door. Het scherm is klein vergeleken met een tablet of laptop maar dit kan ook een voordeel zijn! Het kleine scherm werkt heel overzichtelijk voor zwakke lezers. De leerling wordt niet overweldigd door een brei van woorden en letters. Je kan het scherm instellen op 3-4 woorden per regel en een grote regelafstand instellen. De leerling kan moeilijke woorden uitvergroten en lekker doorscrollen. Een paar bladzijdes lezen is zo gebeurd!

En... Lezen met klankhulp is ook goed voor de spelling, zo leert je kind hoe woorden in elkaar zitten.